En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru Kırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi olan Spor İstanbul, çocuklara maraton bilinci kazandırmak, spor kültürü aşılamak, sporu sevdirmek ve erken yaşlarda hayatlarına spor katarak sağlıklı nesillere yatırım yapmak amacıyla Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda İstanbul Çocuk Maratonu'nu 4. kez düzenledi.

Anneler Günü'nde gerçekleştirilen, 0-15 yaş aralığında 10.086 çocuğun katılımına sahne olan, her çocuğun şampiyon olarak madalya ve sertifikasını aldığı İstanbul Çocuk Maratonu gün boyu farklı kategorilerde gerçekleştirilen koşular ile devam etti. 4. İstanbul Çocuk Maratonu'nda bu yıl ''En Çok Çocukla Dünya Koşma Rekoru'' kırıldı.

Dünya Çocuk Rekorları kapsamında 13 Mayıs Pazar  09.30 - 17:30 saatleri arasında, Maltepe Sahili Orhangazi Şehir Parkı İBB Maltepe Sahil Spor Tesisleri'nde 10.086 çocukla gerçekleştirilen rekor Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti'nce tescil edildi.

Erhan Güleryüz, Aydın Kurtoğlu, Doğukan Manço, Resul Aydemir gibi sanatçıların verdikleri  mini konserleri ile renk kattığı 4. İstanbul Çocuk Maratonu'nda uluslar arası üne sahip olan Pepee ve Maşa ile Koca Ayı gibi çocuk eğlence grupları da birbirinden farklı etkinlikler ile sahne aldı.

example1-Img 7232 600 X 401example1-Img 7283 600 X 399example1-Img 7284 600 X 399example1-Img 7288 600 X 399example1-Img 7290 600 X 401example1-Img 7294 600 X 400