Lale Kupası'nı Çifte Zaferle Tamamladık

5.İstanbul Lale Kupası ITF Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda Milli Tenisçilerimiz Başak Eryadın ve İpek Soylu'dan iki dev zafer.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Türkiye Tenis Federasyonu işbirliği ile Göztepe Gülbahçesi Spor Tesisi'mizde düzenlenen ve Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) prestijli organizasyonları arasında yer alan 60 bin dolar toplam para ödüllü Lale Kupası Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda Başak Eraydın teklerde, İpek Soylu da çiftlerde mutlu sona ulaşmayı başardı.

Teklerde şampiyonluğa ulaşan Başak Eraydın; sırasıyla Britanyalı, Yunan, Rus ve Polonyalı rakiplerini eleyerek geldiği finalde Çek Petra Krejsova ile karşı karşıya geldi. Eraydın şampiyonluk maçında etkileyici bir performansa daha imza attı. 2-0 geriye düştüğü finalde skoru 3-3'te eşitledikten sonra arkasına bakmayarak üst üste dokuz oyun birden kazanıp 6-3 ve 6-0  ile şampiyonluğu kucakladı.

ÇİFTLER KUPASI İPEK SOYLU'NUN

Lale Kupası Uluslarlarası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda tekler finalinden önce çiftler  şampiyonluğu için zorlu mücadele vardı. Rus Veronika Kudermetova ile ortaklık kuran İpek Soylu'nun çok zorlu bir maçın ardından zafere ulaştı. Zorlu organizasyonun 1 numaralı seribaşı ekibi Soylu/Kudermetova, maç puanı çevirdikleri finalde Rus tandem Polina Monova/Ksenia Lykina'yı 4-6, 7-5, 11/9'la geçip şampiyonluğa ulaştı.

Lale Kupası'nda dereceye giren sporculara ödüllerini Spor İstanbul Genel Müdürümüz İsmail Özbayraktar, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep takdim etti.